Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Casa cu Cerb


Descriere

Casa cu Cerb este situată in centrul Cetăţii medievale Sighisoara. Este monument istoric catalogat. Denumirea se datorează picturii murale exterioare, reprezentand un cerb in mărime naturală, cu capul şi trofeul montate pe zid.
Casa cu Cerb este una dintre cele mai vechi clădiri din Cetate şi cea mai interesantă din punct de vedere arhitectonic. In decursul timpului a suferit numeroase şi profunde schimbări, de la locuinţă rudimentară din lemn (sec. XIII) la forma complexă definitivată in sec. XVII şi păstrată pana astăzi. In tot acest timp, Casa cu Cerb a avut destinaţia de locuintă. A fost locuită de persoane cu inalte funcţii administrative, judecătoresti sau clerical/bisericeşti. Intre anii 1997-2001 Casa cu Cerb a fost restaurată complet si competent prin grija fundaţiei Messerschmitt din Mnchen, primind destinatia de centru cultural romano-german.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.